Brandveiligheid gemeentelijk vastgoed Den Haag integraal geinspecteerd

woensdag 29 juni 2011
timer 2 min
DHV en RPS hebben de opdracht gewonnen voor het inspecteren van gemeentelijk vastgoed in Den Haag. Het betreft een integrale inspectie van 44 gebouwen volgens de recentelijk door de Rijksgebouwendienst ontwikkelde BOEI®-methodiek. Den Haag is hiermee de eerste gemeente die haar vastgoed op deze manier in beeld laat brengen.

De combinatie DHV en RPS inspecteert de komende maanden 44 Haagse objecten, van het stadhuis aan het Spui tot monumentaal erfgoed op landgoed Clingendael. Er wordt conform de BOEI®-methodiek gekeken naar Brandveiligheid, Onderhoud, Energie en Inzicht in het voldoen aan wet- en regelgeving voor gezondheid en welzijn.

 

 RgdBOEI

Ronald Poots, manager Gebouwen en Installaties bij de gemeente Den Haag: “Wij hebben gekozen vooromdat de integraliteit van deze methodiek past binnen het vastgoedbeleid van de gemeente Den Haag en het een belangrijke bijdrage levert aan de verdere professionalisering van ons technische vastgoedbeheer.”

 

Onderling vergelijkbaar

Een geïntegreerde inspectiemethode genereert periodiek consistente en eenduidige informatie. Verschillende soorten maatregelen wordt qua belang en risico gemaakt en afgewogen. Hiermee is deze inspectiemethode een grote verbetering ten opzichte van de afzonderlijke plannen voor brandveiligheid, onderhoud, energiebesparende maatregelen en het voldoen aan wettelijke verplichtingen die níet op elkaar zijn afgestemd en soms zelfs tegenstrijdigheden bevatten.

 

Europese aanbesteding

De combinatie DHV en RPS verwierf deze opdracht na een Europese aanbesteding. De komende vier maanden zal 180.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak (bvo) in beeld worden gebracht en de bijbehorende meerjarenonderhoudsplannen en adviesrapportages worden opgesteld.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel