Bouwpartners kunnen focus vanaf ontwerpfase richten op brandpreventie

zaterdag 21 augustus 2010
timer 1 min
Dat stelt Piet M. Oskam, directeur Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom.

Bouwpartners die zich gedwongen voelen voor de laagste prijs te werken, hebben geen focus op brandveiligheid, aldus Oskam, maar zullen hoogstens voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Nu de verantwoordelijkheid voor brandveilige gebouwen steeds meer bij gebruikers ligt, kunnen bouwers zich niet meer richten op de wettelijke eisen, maar moeten ze zich focussen op de wensen en verwachtingen van de opdrachtgevers en de eindgebruikers. Dat komt vanzelfsprekend de brandveiligheid enorm ten goede, aldus Oskam.

 

Inmiddels is er een Keurmerk Brandveilig Gebouw, gebaseerd op de BRL-K21016. In dit Keurmerk is een 21-tal aandachtsvelden genoemd, waaraan moet worden voldaan om het Keurmerk Brandveilig Gebouw te ontvangen. Om zo’n keurmerk ‘Brandveilig Gebouw’ te verkrijgen, is aandacht voor dit aspect vanaf de ontwerp-bouwfase onmisbaar.

 

Lees meer hierover in het aanstaande themanummer Brand/Veiligheid.

 

Meldt u aan voor een abonnement

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel