Bouwend Nederland benadrukt belang samenwerking op 1e expertsessie Deceuninck

donderdag 23 september 2010
timer 3 min
Meer samenwerking tussen architecten, producenten en bouwbedrijven: dat is het sleutelelement bij duurzame projecten.
Daarom riep Jan van Tuinen, algemeen directeur van Bouwend Nederland, hen daartoe op tijdens een expertsessie van het Network & Knowledge Platform van Deceuninck, op 15 september.
 
Aan de aanwezige architecten, woningcorporaties, gemeenten en bouwbedrijven lichtte Van Tuinen toe dat de zeer goede reputatie van Dutch Design op de wereldmarkt beter moet worden benut door de branche. “Door een meer integrale samenwerking kan Nederland veel meer voordeel behalen in de wereldmarkt. En dat is nodig in de huidige tijden van economisch zwaar weer. Met onze kennis van dichtbevolkte gebieden zou een ‘duurzame delta’ hét exportproduct van Nederlandse architecten- en bouwwereld kunnen worden”, aldus van Tuinen. “Dit biedt Nederlandse bedrijven een ‘business opportunity’ zonder weerga, maar dan moet er wel meer worden samengewerkt.”
 

Chinees bewijs

Zijn stelling werd onderbouwd door het succesverhaal van de Wuhan Energy Flower van Soeters Van Eldonk architecten uit Amsterdam. De prijsvraag voor de Wuhan Energy Flower, het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld, werd door Grontmij in samenwerking met Soeters Van Eldonk architecten gewonnen. Jos van Eldonk, keynote speaker, lichtte zowel het zakelijke als het creatieve proces toe van een dergelijk internationaal project. “Zonder de open en inventieve samenwerking met Grontmij, en de ondersteuning van Upadi, een gerenommeerd architectenbureau uit Shanghai, hadden wij dit nooit kunnen realiseren. China kan veel zelf realiseren, maar het ‘integraal bedenken’ vertrouwt men nog liever toe aan buitenlandse ontwerpers zoals de Nederlandse bureaus”.

Expertsessies


Deceuninck, een beursgenoteerde producent van hoogwaardige duurzame kunststofsystemen, organiseert in Nederland een serie exclusieve expertsessies over Duurzaam Bouwen. Met dit Network & Knowledge Platform biedt Deceuninck een podium voor architecten, woningcorporaties, gemeenten en bouwbedrijven. Het platform heeft tot doel partijen bij elkaar te brengen, kennis over te dragen en duurzame oplossingen aan te reiken.

De expertsessie werd zeer hoog gewaardeerd door de aanwezigen. Indien men tot de doelgroep behoort, dan kan men zich nu al aanmelden voor de nieuwe expertsessie.

Over Deceuninck


Deceuninck is een internationaal toonaangevende designer & producent van hoogkwalitatieve kunststof systemen voor ramen & deuren, gevelbekleding & dakoverstekken, interieur- & tuintoepassingen. De basistechnologie van het bedrijf is de extrusie van PVC en het geoctrooieerde Twinson-composietmateriaal. Het hoogtechnologische productieproces is sterk geïntegreerd en omvat compounding, matrijzenbouw, extrusie van dichtingen en profielen, bedrukking, PVC-bekleving en de geoctrooieerde Decoroc coating- technologie. De Groep is actief in meer dan 75 landen en stelt 2800 personen te werk.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel