Bouw European China Centre Rotterdam gestart

maandag 5 juli 2010
timer 1 min
Aan de Rijnhaven in Rotterdam-Zuid verrijst de komende jaren een internationaal multifunctioneel complex voor wonen, werken, winkelen en ontspannen.  

Volker Wessels Vastgoed is samen met de voornaamste bouwer van die Shanghai EXPO, de Shanghai Construction Group  met de bouw van het European China Centre gestart. Aan de Rijnhaven in Rotterdam-Zuid verrijst de komende jaren een internationaal multifunctioneel complex voor wonen, werken, winkelen en ontspannen. Het project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.Ter ere van deze gelegenheid vond op woensdag 30 juni de startceremonie plaats.

 

In juni 2008 is de samenwerkingsovereenkomst tussen Volker Wessels Vastgoed en Shanghai Construction Group getekend in Shanghai in het bijzijn van de burgemeesters Han Zheng en Ivo Opstelten. De totale ontwikkeling betreft 100.000 m2 en heeft een waarde van 300 miljoen euro. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan het verder gezamenlijk ontwikkelen van het complex en het voorbereiden van de bouw van de eerste fase. Deze fase betreft het kloppend hart van het centrum dat 45.000 m2 omvat en vergt een investering van ruim 100 miljoen euro.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel