Bouw BinnenDok op NDSM-werf van start

dinsdag 11 mei 2021
Half maart is BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed gestart met de bouw van het multifunctionele project BinnenDok op het NDSM-terrein in Amsterdam. Het project beslaat 107 appartementen, een kantoorgebouw, commerciële (plint)voorzieningen, een daktuin en een parkeergebouw met 525 parkeerplaatsen.

Het plan wordt gerealiseerd in het hart van de NDSM-werf. De architectuur van BinnenDok is geïnspireerd op het stoere en industriële karakter van het terrein, ooit een van de grootste scheepswerven ter wereld. Het gebouw is ontworpen door heren 5 architecten uit Amsterdam. Kondor Wessels Amsterdam (tevens onderdeel van VolkerWessels) is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen, het kantoorgebouw en de commerciële plintvoorzieningen. Continental Car Parks is verantwoordelijk voor de realisatie van het parkeergebouw, dat gaat fungeren als openbare parkeergarage voor het gebied.

Voor bewoners en de buurt

Het gebouwensemble is gericht op het IJ, waardoor de hoger gelegen appartementen vrij zicht op het water hebben. Op de begane grond komen commerciële voorzieningen. Voor bewoners van het complex zijn er parkeermogelijkheden in het aangrenzende openbare parkeergebouw.

Het project wordt in de loop van 2023 opgeleverd.

NDSM-werf als nieuwe wijk

BMB ontwikkeling, Reggeborgh Vastgoed en de gemeente Amsterdam werken nauw samen (ook met andere partijen in het gebied) om van de NDSM-werf een mooie wijk te maken waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Tot 2030 wordt het totale programma uitgebreid tot circa 5.000 huur- en koopwoningen, vrijetijds- en culturele functies, ambtelijke bedrijven, commerciële ruimten, (kleine) kantoren, winkels en parkeervoorzieningen. De NDSM-werf is onderdeel van de Noordelijke IJ-oevers West. Het gebied draagt de komende jaren sterk bij aan het nieuwbouwaanbod en biedt daarmee woonruimte voor de groeiende bevolking van Amsterdam.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
BinnenDok impressie

Impressie van BinnenDok. Beeld via VolkerWessels