Bomen op dak van nieuw hoofdkantoor Joulz

vrijdag 10 juni 2011
timer 2 min
Joulz en LSI project investment hebben op de Provada de huurovereenkomst ondertekend voor het nieuwe hoofdkantoor van Joulz aan het Willemsplein in Rotterdam. Joulz huurt 6000 vierkante meter vvo kantoorruimte. Een intensief groendak met bomen is onderdeel van het door DAM & Partners Architecten ontworpen gebouw.

De totale herontwikkeling van het Willemsplein bestaat uit twee separate gebouwen van in totaal 17.000 vierkante met. Het nieuwe kantoor van Joulz wordt gevestigd in het hoofdgebouw dat wordt uitgebreid met twee verdiepingen. Het duurzaamheidsniveau is BREEAM Very Good.

 

Duurzame strategie

Na twintig jaren gevestigd te zijn in het Eneco-gebouw, benadrukt Joulz met deze stap haar duurzame strategie. De oplevering van het gebouw zal in september 2012 zijn. Joulz wilde geen nieuw gebouw, maar een bestaand pand. Het  Rotterdamse bedrijf wilde aanwezig zijn in het hart van Rotterdam. De keuze viel daarom al snel op dit pand aan het Willemsplein. Het is een voormalig opslaggebouw van zo’n 100 jaar oud en stond op de nominatie om gesloopt te worden. Wij hebben het als het ware van de ondergang gered via herontwikkeling. Dat is pas duurzaamheid!

 

Convenant leegstand gebouwen

De keuze van Joulz past uitstekend in het actieprogramma “Aanpak Kantorenleegstand” van de gemeente Rotterdam, waarbij jaarlijks langdurig leegstaande gebouwen worden aangewezen voor transformatie. Hans De Boer van projectontwikkelaar LSI: “Wethouder Karakus heeft ons gevraagd om voor het Willemsplein de transformatie te blijven onderzoeken, naast de plannen voor grootschaliger nieuwbouw. Gelukkig kunnen we nu gehoor geven aan dit verzoek”.

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Hans de Boer van projectontwikkelaar LSI: “LSI is buitengewoon blij met de beslissing van Joulz om te kiezen voor de bestaande locatie aan het Willemsplein. Deze prachtige plek in het centrum aan de Maas, en de duurzame gebouwtransformatie komen naar mijn mening de bedrijfsvoering van Joulz ten goede, maar illustreren nog meer de maatschappelijke betrokkenheid van dit bedrijf. De klant staat bij ons altijd centraal, dus als Joulz tevreden is, dan zijn wij dat zeker. De keuze van Joulz levert bovendien een bijdrage aan de stedelijke herontwikkeling en binnenstedelijke vitaliteit van Rotterdam. "

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel