BNA bekroont 'slow architecture'.

donderdag 15 juli 2010
timer 1 min
Het Rotterdamse bureau ontvangt de BNA Kubus voor het gehele oeuvre. Volgens de jury excelleert het bureau in vernuftige, ruimtelijke concepten, die het maximale uit een opgave halen en het plan naar een hoger niveau tillen.

“Het bureau hecht veel waarde aan vakmanschap en ambacht, waarbij elk gebouw zowel van binnen als van buiten een passende, eigen expressie krijgt. De gebouwen hebben een geraffineerd afwerkingsniveau en zijn tot op het laatste detail doorwerkt.”

 

Tot de bekendste projecten behoren het Instituut voor Beeld & Geluid (2006) in Hilversum, het Scheepvaart- en Transportcollege (2005) in Rotterdam en het dit voorjaar opgeleverde Museum aan de Stroom in Antwerpen. Partners van bureau Neutelings Riedijk zijn Willem Jan Neutelings en Michiel Riedijk.

 

De BNA Kubus is de hoogste onderscheiding van de BNA die wordt toegekend voor een bijzondere verdienste voor de architectuur in Nederland. In 2008 werd de prijs voor het laatst uitgereikt, aan architectenbureau cepezed

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel