Bloemenveiling FloraHolland voorziet 90.000 m2 parkeerdak van ledverlichting

woensdag 8 juni 2011
timer 2 min
‘s Werelds grootste bloemenveiling FloraHolland heeft het parkeerdak van de vestiging Aalsmeer volledig voorzien van ledverlichting van Innolumis. In totaal gaat het om een oppervlakte van 90.000 vierkante meter. Door ledtechnologie verlaagt FloraHolland het jaarlijkse energieverbruik van het parkeerterrein met 59 procent ofwel 28.000 kWh. Dit betekent een afname met 22,4 ton CO2 uitstoot.

Vervanging van de oude armaturen

Na de nodige testen en berekeningen besloot FloraHolland tot de vervanging van de oude armaturen door ledverlichting. Hierbij wordt voor dit parkeerterrein een energiebesparing van 59 procent bereikt. Michel Tap, CEO van Innolumis: “De verlichting die is gebruikt is gebaseerd op een kleurenspectrum met een gelijkmatige lichtverdeling dat heel goed zicht geeft gedurende schemer en nacht. We noemen het ook wel 'opgevoerd maanlicht' waarvoor het oog extreem gevoelig is. Vanwege de lange levensduur van 20 jaar beperkt het onderhoud zich alleen tot reinigen, wat ook de onderhoudskosten en het afval voor FloraHolland flink omlaag brengt.”

 

Bijna 500 kilometer

Met deze order heeft Innolumis inmiddels bijna 500 kilometer in Nederland vervangen door energiezuinige straatverlichting, vergelijkbaar met de afstand Utrecht - Parijs.  Abderrahim El Hamdaoui projectleider FloraHolland: “De parkeerzones van FloraHolland vestiging Aalsmeer beslaan een gigantisch oppervlak. Dit terrein werd verlicht door 275 armaturen met daarin SON 70 Watt lampen die sinds 1986 dienst hebben gedaan. De nieuwe LED lampen doen het prima, ze voldoen zeker aan de eisen en geven een mooie lichtkleur. Daarnaast is het natuurlijk zonde als wij geen gebruikmaken van een alternatief dat bijna 60 procent energie besparend is. Ik heb het gevoel dat ons parkeerterrein gemoderniseerd is door de mooie design van de lampen.’

 

Over Innolumis

Innolumis, een joint venture tussen Imtech en Lemnis Lighting, ontwikkelt, produceert en verkoopt ledverlichting voor de openbare ruimte. De Innolumis Lumis-LED wordt toegepast in bewoonde gebieden, parken, langs fietspaden, bij parkeerplaatsen, in tunnels en langs wegen.Lemnis Lighting is een dochteronderneming van Tendris Holding. Tendris initieert, ontwikkelt en investeert in bedrijven die zich toeleggen op marktgestuurde, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel