BIS publiceert boek over unieke ontwerpbenadering

maandag 18 juli 2011
timer 2 min
Onder grote belangstelling van pers en vakgenoten is onlangs het boek ViP Vision in Design: A Guidebook for Innovators, gepresenteerd. Ruim vijf jaar hebben de auteurs Paul Hekkert en Matthijs van Dijk aan dit think-and-do naslagwerk gewerkt.

Het unieke van de Vip ontwerpbenadering is dat het een gestructureerd ontwerpproces verbindt met een persoonlijke visie en handtekening van de ontwerper. VIP stelt de visie op de interactie met de gebruiker centraal en zorgt ervoor dat deze visie leidend blijft in het hele ontwerpproces.

 

ViP denkwijze

In dit prachtig door studio Irma Boom ontworpen boek wordt de lezer geïntroduceerd in de ViP denkwijze aan de hand van veel voorbeelden, interviews, cases, stappenplannen en achtergrondinformatie. Een belangrijke uitgave voor ontwerpers en innovatie managers in het bedrijfsleven.

 

ViP is een ontwerpvisie die niet uitgaat van belemmeringen in huidige situaties, maar innovators de verantwoordelijkheid geeft te kijken naar wat mogelijk en wenselijk is in de toekomst. Deze methode is hierdoor niet alleen geschikt voor product designers, maar biedt ook een handleiding voor design- en innovatiemanagers in het bedrijfsleven.

 

Inspirerend

In eerste instantie richt het boek zich vooral op studenten en starters binnen deze werelden. Door het rijke scala aan cases, illustraties en vermakelijke discussies is het echter ook inspirerend voor iedere designer of designmanager. Paul Hekkert is Professor aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Matthijs van Dijk is CEO van KVD design consultancy en ook professor aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft

 

Meer weten? http://www.bispublishers.nl/bookpage.php?id=124

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel