BIK lichtkoepel voldoet aan PKVW-eisen

woensdag 1 juni 2011
timer 3 min
Keuze uit 50 verschillende inbraakwerende lichtkoepels.

De inbraakwerende lichtkoepel van BIK is de eerste in kunststof uitgevoerde lichtkoepel, getest door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG), die voldoet aan de eisen gesteld volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Met deze speciaal ontworpen lichtkoepelvariant komt BIK tegemoet aan de veranderde regelgeving van inbraakwerendheid bij nieuwbouwwoningen. 

 

Grote variatie inbraakwerende lichtkoepels

SKG is hét testinstituut op het gebied van inbraakwerende producten. De inbraakwerende lichtkoepel van BIK is uitvoerig door SKG getest volgens NEN 5096 (ENV 1327) en voldoet in vaste variant aan Politiekeurmerk Veilig Wonen (weerstandsklasse 2). Deze speciaal ontworpen, inbraakwerende lichtkoepel is verkrijgbaar in 50 verschillende afmetingen variërend van 0,4 x 0,4 meter tot 2,2 x 2,2 meter.

Het voordeel van alle inbraakwerende koepels is dat er geen rooster of traliewerk nodig is om de inbraakwerendheid te garanderen. Verder heeft de opstand van de inbraakwerende lichtkoepel een aftimmergroef zodat deze naadloos kan worden afgewerkt op het plafond. Alle BIK inbraakwerende lichtkoepels hebben 10 jaar fabrieksgarantie en zijn voorzien van een CE-label, wat aangeeft dat het product is gefabriceerd, getest en gecontroleerd in overeenstemming met de geldende Europese richtlijnen.

Naast deze speciale, inbraakwerende lichtkoepel voldoen ook de glasproducten GlassLight en Moduglas in vaste variant aan de eisen gesteld volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dankzij deze productontwikkeling is BIK in staat om een breed assortiment aan inbraakwerende daglichtoplossingen aan te bieden. Zo is er voor vrijwel elke situatie een passend BIK product.

Tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak

Woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Uit Politie cijfers blijkt dat bewoners zich veiliger voelen in een woning wanneer de woning voorzien is van een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een bijkomend voordeel is dat de meeste verzekeraars korting geven op de premie van een inboedelverzekering wanneer het gebouw een Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft.

Over BIK

BIK Bouwprodukten B.V. staat al meer dan 50 jaar garant voor hoogwaardige en duurzame daglichtproducten. BIK is gevestigd in Spanbroek en is de daglichtadviseur voor de architect, bouwkundig ingenieur en aannemer.

Als onderdeel van de CRH Groep behoort BIK tot één van de grootste spelers in de Europese lichtkoepelmarkt. BIK adviseert niet alleen, maar ontwerpt en produceert ook een breed spectrum aan daglichtoplossingen voor de professionele bouw. Van functionele oplossing tot esthetisch bouwelement. Van standaard tot geavanceerde daglichtconstructies. Het gamma van BIK loopt uiteen van lichtstraten, lichtkoepels, lichtbuizen en speciale daglichtconstructies tot overkappingen, speciale beglazing en solar systemen. Meer informatie vindt u op de website www.bik.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel