Betonson levert eerste duurzame houtvezelcement geluidsschermen

dinsdag 12 april 2011
timer 2 min
Betonson heeft de eerste order voor de onlangs geïntroduceerde, duurzame houtvezelcement geluidsschermen binnen. Het gaat om circa 10.000 vierkante meter geluidsabsorberend scherm die binnenkort geplaatst wordt naast de A12 tussen Utrecht en Veenendaal.

De houtvezelcement geluidschermen zijn duurzamer dan betonnen geluidsschermen. Het hout voor de houtsnippers komt uit speciale productiebossen. De CO2 die deze bossen opnemen, is groter dan de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van de schermen.

 

Nature plus label

De schermen zijn daarnaast volledig recyclebaar. Vanwege de goede eco-balans heeft het scherm het Nature plus label verkregen. Faseton geluidsschermen gaan 40 tot 50 jaar mee.

 

Brede variatie in houtvezelschermen

Afhankelijk van vormgeving en dikte absorberen de geluidsschermen tot 20 decibel geluid. Er is een brede variatie in houtvezelschermen, waaronder een type dat ook brandwerend is. Ieder type heeft andere accenten in vormgeving, kleur, stevigheid en geluidsabsorptievermogen. De schermen behouden hun bijzondere vorm en structuur gedurende de hele levensduur. Het is diezelfde structuur die graffitispuiters ontmoedigt aan het werk te gaan; de verf wordt namelijk opgezogen. In andere Europese landen worden de schermen al langer gebruikt.

 

Reflecterend geluidscherm en 21 kunstwerken

De verbreding van de A12 tussen Utrecht en Veenendaal wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door de BAM Groep. De werkzaamheden zijn begin 2011 van start gegaan en nemen twee jaar in beslag. Het project A12 Utrecht - Veenendaal is onderdeel van het plan Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt hierin versneld 30 hardnekkige knelpunten op de Nederlandse wegen aan. Betonson levert naast de houtvezelmix schermen ook 20.000 vierkante meter reflecterend geluidscherm en 21 kunstwerken in de vorm van bruggen en viaducten. De bouwgrondstoffentak van moederbedrijf de Van Nieuwpoort Groep voorzag eerder al in ophoogzand voor dit project.

 

Meer weten? http://betonson.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel