Benchmark Façade Systemen

vrijdag 10 september 2010
timer 2 min
Kingspan biedt nieuwe dimensie van prefab bouwmogelijkheden voor architect.

Benchmark omvat een onuitputtelijk scala aan gevelafwerkingen waarmee de ontwerper zijn ‘one of a kind’ signatuur kan plaatsen onder unieke, esthetische gevelcreaties.

 

Voor de realisatie van Benchmark Façade Systemen is Kingspan de samenwerking aangegaan met toonaangevende leveranciers van hoogwaardige esthetische gevelafwerkingen. Hierdoor kan een compleet gevelsysteem geleverd worden met gegarandeerde prestaties. Het spectrum aan afwerkingsmogelijkheden varieert van alle soorten metalen tot glas, van keramisch tot HPL materiaal, van hout tot PV-panelen en alles wat daar tussenin zit.

 

Het systeem heeft als grote voordeel dat het als geheel getest, geleverd en gegarandeerd wordt. Het sandwichpaneel, het regelsysteem en de esthetische afwerking zijn een onlosmakelijke drie-eenheid. Hierdoor zijn belangrijke zaken als duurzame veiligheid en brandweerstand gewaarborgd, iets wat uniek is in de markt.

 

Tot op vandaag worden gevelsystemen op de bouw samengesteld uit afzonderlijke componenten die door verschillende onderaannemers worden geplaatst. Deze achterhaalde procesgang zorgt ervoor dat bij problemen de betrokken partijen vingerwijzend de verantwoordelijkheid op elkaar afschuiven hetgeen de voortgang en de samenwerking niet ten goede komt. De bouw anno 2010 heeft één partij nodig die als gevelaannemer de coördinatie en verantwoordelijkheid op zich neemt en jegens de opdrachtgever een complete systeemgarantie kan afgeven.

 

Een ander groot voordeel is het duurzame karakter van het Benchmark Façade Systeem. Door deze slimme bouwmethodiek wordt de hoeveelheid afval op de bouw beperkt en het risico op bouwfouten gereduceerd. Verder kan in korte tijd het pand wind en waterdicht gemaakt worden met een hoogwaardige geïsoleerde schil. Ook bij de gebruikte materialen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met herbruikbaarheid aan het eind van de levenscyclus en het minimale gebruik van grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen bij productie.

 

Het feit dat gemakkelijk het uiterlijk van een gebouw aangepast kan worden aan een nieuwe gebruiksfunctie zonder dat de hele gevel verwijderd hoeft te worden spreekt in het voordeel van het Benchmark Facade systeem . Niet alleen sluit dit aan bij de huidige trend van multimodaliteit van gebouwen maar ook wordt het materiaal gebruik beperkt en zal de restyling sneller en minder ingrijpend zijn hetgeen resulteert in een positieve financiële impact.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel