Batavia Groep lanceert VIM 2.0

woensdag 23 maart 2011
timer 2 min
Compleet nieuwe versie van het VastgoedInformatieModel.

Batavia Groep lanceert een volledig vernieuwde versie van het VastgoedInformatieModel: VIM 2.0. Voor woningcorporaties is het dé complete applicatie voor het opstellen, toetsen en implementeren van de vastgoedstrategie. Met de lancering van VIM 2.0 is er sinds vandaag ook een nieuwe website van de dienstverlener in de lucht.  

 

Ondersteuning vastgoedstrategie

VIM 2.0 is een webapplicatie waarmee de vastgoedstrateeg van een woningcorporatie het proces van vastgoedsturing doorloopt. De applicatie bestaat uit meerdere modules die elk hun eigen doel hebben. En de modules zijn zó op elkaar aangesloten dat deze elkaar versterken in het gebruik.

 

VIM Analyse

VIM Analyse maakt het mogelijk om de vastgoedportefeuille eenvoudig en efficiënt te analyseren. Vastgoedstrategen analyseren data uit het eigen primaire automatiseringssysteem of Datawarehouse, gecombineerd met data uit VIM 2.0, zoals beleidsdata en strategiekeuzen.

 

VIM Strategie

Met VIM Strategie maken vastgoedstrategen de effecten van bepaalde beleidskeuzen inzichtelijk op maatschappelijke doelstellingen en financiële continuïteit.

 

VIM Presentatie

VIM Presentatie is de module die is gericht op het presenteren van de beleidsuitgangspunten voor het gebruik in de dagelijkse werkprocessen. VIM Presentatie put informatie uit verschillende bronnen, met name uit het primaire systeem, maar ook uit VIM 2.0 zelf.

 

De belangrijkste vernieuwingen in VIM 2.0:

  • Nieuwe look & feel.
  • Historische informatie (monitor- en managementinformatie).
  • Uitgebreide geografische weergave.
  • Portefeuille- en complexsimulatie.

 

Gezond verstand gebruiken

"Wij zien VIM 2.0 nog steeds als een model ter ondersteuning van de vastgoedstrategie. Niet als een tool die als een black box de beleidsvorming voor je uitvoert. Het denken moet je als vastgoedstrateeg toch echt zelf blijven doen. Bij corporaties die bewust met vastgoedsturing bezig zijn, kan VIM 2.0 een belangrijke rol vervullen”, zegt directeur en vastgoedadviseur Jeroen van Vliet.     

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel