BAM Woningbouw levert eerste seriematige passiefhuisproject op

maandag 6 september 2010
timer 1 min
In het Colombuskwartier van Almere zijn 103 passiefhuizen gerealiseerd.

Het passiefhuisprincipe gaat uit van een maximale beperking van de energiebehoefte voor ruimteverwarming en huishoudelijk gebruik. Dit betekent dat gevels, vloer en dak zodanig geïsoleerd zijn dat daarmee de behoefte voor ruimteverwarming beperkt blijft tot maximaal 15 kWh/m2. In de zomer heeft de woning een comfortabel binnenklimaat door spuivoorzieningen in de gevels, die zorgen voor passieve koeling. Op het dak van iedere woning zijn veertien photovoltaïsche panelen geplaatst om duurzaam elektriciteit op te wekken. Deze elektriciteit komt ten goede aan de individuele huurders van de woningen. Het eventuele overschot wordt geleverd aan het elektriciteitsnet.

 

De passiefhuizen zijn overgedragen aan Woningstichting GoedeStede uit Almere, die de woningen verhuurt. Opdrachtgever is De Vijfde Stad, een ontwikkelcombinatie gevormd door AM en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij. De woningen zijn ontworpen door INBO Architecten uit Rijswijk en de realisatie was in handen van BAM Woningbouw W&R.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel