Architectuurgids Almere

dinsdag 28 december 2010
timer 2 min
Almere is de derde architectuurstad van Nederland en staat op de eerste plaats van alle 'nieuwe steden' als het gaat om architectuur. De mooiste gebouwen van de stad zijn nu bijeengebracht in een handzame gids.

De architectuurgids laat een bijzondere kant van Almere zien. Almere is opgebouwd uit een aantal kernen rondom het nieuwe stadshart, een ontwerp van OMA/Rem Koolhaas. Almere is als stad uniek, vanwege de polynucleaire structuur en het robuuste groene en blauwe casco. Die structuur biedt ruimte voor een uitgekiende gebruik van ruimte, natuur en bebouwing. Waarbij het experiment niet wordt geschuwd, zoals de architectuurgids nadrukkelijk over het voetlicht brengt: het boek etaleert een ongewoon hoog niveau van architectuur, niet alleen in het nieuwe stadshart van OMA maar juist ook in de andere kernen van de stad.

 

De Architectuurgids Almere is tot stand gekomen in de driehoek Almere City Marketing, Gemeente Almere, en Architectuurinstituut Casla. De inhoud is tweetalig (Nederlands/Engels) en bestaat uit beschrijvingen van de Almeerse architectuur op twee niveaus: stadsdeel en gebouw. Elk stadsdeel heeft een overzichtskaart en het centrum heeft een wandelroute.

 

De uitgave van het architectuurboek is onderdeel van de bredere communicatiestrategie van de stad. De architectuurgids voegt ‘waarde’ toe aan de bestaande denkbeelden over de stad als derde architectuurstad van Nederland en New Town van formaat.

 

Almere Architectuurgids

136 blz.

20 euro

ISBN 978-90-79399-21-5

Pharos uitgevers

www.pharosuitgevers.nl

 

Verkrijgbaar bij VVV Almere, Casla, de betere boekhandel en bol.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel