Apeldoorn subsidieert energiemaatregelen in woningen

donderdag 7 april 2011
timer 2 min
Inwoners van Apeldoorn kunnen gebruik maken van een aantrekkelijke subsidieregeling om energiebesparende maatregelen in hun huis uit te laten voeren: de Meer Met Minder premieregeling Apeldoorn.

Afhankelijk van de gerealiseerde energiebesparing kan het subsidiebedrag oplopen tot 1.000 euro. De regeling wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder.

 

Maatwerkadvies Energiebesparing

Voorwaarde voor de Meer Met Minder-premieregeling Apeldoorn is dat een woningeigenaar eerst een Maatwerkadvies Energiebesparing laat opstellen. Op basis van dit advies worden er één of meerdere maatregelen uitgevoerd. Via Meer Met Minder verstrekt de gemeente een premie van 500, 750 of 1.000 euro, afhankelijk van de verbetering van de energie-index van het huis met 0,75, 1,0 of 1,3. Wel geldt dat de premie gemaximeerd is op 50 procent van het investeringsbedrag.

 

Samenwerking gaat verder

Chris Bruijnes, algemeen directeur van Meer Met Minder, is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente Apeldoorn. “met deze premieregeling heeft Apeldoorn gekozen voor optimaal gemak voor de inwoners van Apeldoorn. De Meer Met Minder-aanbieder regelt namelijk de subsidieaanvraag. Daarnaast zijn Meer Met Minder-aanbieders echte specialisten op het gebied van uitvoering. Ze kunnen huiseigenaren begeleiden vanaf het advies tot aan de oplevering van de maatregelen. We gaan er, samen met de gemeente, voor zorgen dat alle partijen in Apeldoorn in beweging komen om energiebesparing te realiseren: woningeigenaren, de Meer Met Minder-aanbieders, makelaars en financiële instellingen.”

 

In 2010 en 2011 startte Meer Met Minder al soortgelijke samenwerkingen op het gebied van premieregelingen voor energiebesparende verbouwingen in huis op voor de provincies Zeeland, Utrecht en Noord-Brabant.

 

Begin oktober afgerond

Voor de Meer Met Minder-premieregeling Apeldoorn geldt dat de subsidieaanvraag vóór 15 augustus 2011 gedaan moet zijn. De uitvoering van de werkzaamheden en afhandeling van een nieuw Energielabel moeten begin oktober afgerond zijn, aangezien het verzoek tot uitbetaling van de subsidie vóór 15 oktober 2011 ingediend moet zijn.

 

De Meer Met Minder-premieregeling Apeldoorn kan gecombineerd worden met andere regionale en landelijke subsidieregelingen voor energiebesparende maatregelen. Ook de btw-verlaging van 19 procent naar 6 procent op verbouwingen is hierbij van toepassing.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel