Almere plaquettestad van Nederland

vrijdag 10 september 2010
timer 1 min
Almere volgt Spijkenisse op.

In het Stadscentrum van Almere is op zondag 12 september een aantal bijzondere bouwwerken geëerd met een architectuurplaquette. Bovendien heeft Almere op feestelijke wijze het stokje overgenomen van Spijkenisse als officiële plaquettestad van Nederland. Wethouder Adri Duivesteijn (Duurzame ruimtelijke ontwikkeling) nam de titel namens Almere in ontvangst.

 

De architectuurplaquette is een initiatief van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) en geldt als een permanent visitekaartje voor bijzondere gebouwen. De plaquette is ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben, die ook tekende voor het ontwerp van de gulden en de Nederlandse zijde van de euro.

 

Beleving en trots

Architectuur speelt een belangrijke rol bij de beleving van de stad. De kwaliteit van de omgeving bepaalt voor een groot deel hoe mensen de stad, de wijk en de straat ervaren. Zijn mensen trots op bepaalde gebouwen, dan zullen ze zich prettiger voelen als ze daar in de buurt zijn. Sommige bouwwerken kunnen zelfs uitgroeien tot architectonische iconen. Langs de plaquettes in het Stadscentrum is een speciale architectuurroute ontwikkeld.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel