Almere Haven Hoogtij

maandag 3 januari 2011
timer 2 min
Almere Haven maakt een stap over de dijk. Hoogtij is een buitendijkse ontwikkeling met een nieuwe woonwijk van 800 woningen en een nieuw park. De nieuwe stadswijk geeft Almere Haven een bijzondere uitstraling aan de waterkant.

 

 

Projectgegevens

Stedenbouwkundig plan

RRog Stedenbouw en Landschap/Afdeling Stedenbouw en Landschap gemeente Almere

Opdrachtgever  Gemeente Almere
OntwikkelaarBouwfonds Ontwikkeling

 

Beschrijving

Hoogtij is een plan met veel ruimte voor natuur, recreatie en wonen. De bestaande jachthaven  wordt uitgebreid en het bestaande surfstrand transformeert tot een strandpark met veel voorzieningen en volop activiteiten.

Nieuwe boulevard

Het centrum van Almere Haven wordt vergroot met een nieuw te bouwen buurt en een nieuwe boulevard met diverse functies. De boulevard heeft zicht op de jachthaven en verbindt de bestaande stad met de nieuwe uitbreiding in het Gooimeer.

 

Strandpark

De aantrekkelijke kwaliteiten van het Gooimeer, de bestaande haven en het buitendijkse groengebied inspireerden de makers van het plan, RRog Stedenbouw en Landschap/Afdeling Stedenbouw en Landschap gemeente Almere. Naast de nieuwe woonbuurt en de opnieuw ingerichte haven hebben RRog Stedenbouw en Landschap/Afdeling Stedenbouw en Landschap gemeente Almere een nieuw park ontworpen, een langgerekt strand gericht op het Gooimeer en door een duinenrij gescheiden van het achterland.

 

Zuiderzee stadje

Met Hoogtij vergroot de stad de diversiteit in het woningaanbod in Almere Haven. De plannen voorzien in de bouw van 800 woningen die qua idioom aansluiten bij het centrum van Almere Haven en het karakter van een Zuiderzeestadje versterken.

 

Wonen op het water

Naast grondgebonden woningen worden ook appartementen gebouwd. Ook is ruimte gecreëerd voor wonen op water. Ook in dit gebied is ruimte voor particulier opdrachtgeverschap al dan niet in bouwgroepen. Naast woningen worden diverse voorzieningen gerealiseerd, winkels, horeca en ateliers.

 

 

  

Almere Haven Hoogtij

52° 22' 11"

05° 13' 18"


Grotere kaart weergeven

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel