21 miljoen auto’s bezoeken Westfield Mall of the Netherlands

vrijdag 17 mei 2024

In augustus 2020 werd de parkeervoorziening van Westfield Mall of the Netherlands opgeleverd. Ondertussen is er goed gebruikgemaakt van de parkeervoorziening, waarin systemen van Triflex werden aangebracht: vanaf de oplevering tot nu zijn er ongeveer 21.000.000 auto’s overheen gereden.

De Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is een uniek retailconcept dat de perfecte combinatie biedt van winkelen, lekker eten en ontspanning. Onlangs heeft Triflex foto’s gemaakt van het project. Benieuwd hoe het eruitziet en hoe dit project toen is gerealiseerd?

De uitdaging

Om ervoor te zorgen dat het vernieuwde winkelcentrum aantrekkelijk, veilig en toegankelijk werd voor bezoekers, moest de parkeervoorziening onderhanden worden genomen. Iedere ondergrond heeft bepaalde eigenschappen en stelt zijn eigen eisen. De hellingbanen dienen bijvoorbeeld voldoende verkeersbelasting aan te kunnen, het parkeerdek volledig waterdicht te zijn en de inpandige parkeergarage antislip en slijtvast afgewerkt te worden.

Tevens was de uitstraling en een goede routestructuur een onmisbaar punt. Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Kleurgebruik of benamingen maken afdelingen en verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker.

Bij het maken van het planologisch ontwerp en de lay-out van de parkeergarage is het van belang dat de ontwerpers zich zoveel mogelijk verdiepen in de bezoeker. De routing moet daarvoor natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn. Op deze manier kan de bezoeker in een oogopslag zien waar hij of zij naartoe moet. De plekken voor de uitgangsbordjes, voetgangers en auto’s dienden daarom nauwgezet te worden uitgekozen.

Het proces

Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) heeft het proces zorgvuldig uitgevoerd. Het gehele parkeerdak is waterdicht afgewerkt met het volledig gewapende Triflex ProPark systeem, bestaande uit een primer, een volledig naadloos waterdicht membraan en een slijtlaag die is voorzien van een antislip instrooiing.

Alle tussendekken zijn voorzien van een duurzaam Triflex CPS-I systeem en de ondergrondse garagevloeren van het duurzame Triflex CPS-C antislipsysteem. Alle oppervlakken zijn afgewerkt met een finish in diverse kleuren en zijn voorzien van belijningen om daarmee een unieke en slijtvaste uitstraling te creëren. Om op de hellingbanen de auto’s van voldoende grip te voorzien, zijn deze banen afgewerkt met het Triflex DeckFloor systeem.

Het resultaat

Door kleurgebruik krijgt de parkeervoorziening haar eigen identiteit en wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om op een veilige en prettige manier de weg te vinden in een openbare ruimte. De tweelaagse inpandige parkeergarage, de hellingbanen en het parkeerdak zijn dankzij de hoogwaardige systemen van Triflex voor jaren beschermd.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden, meer weten over dit project of heb je een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met Triflex via +31 (0)38 460 20 50 of info@triflex.nl. Of stel je vraag via dit contactformulier.

Bron: Triflex