1000ste kavel voor ondernemer in Homeruskwartier Centrum

donderdag 14 oktober 2010
timer 2 min
In het centrum van Homeruskwartier gaan bewoners en ondernemers – georganiseerd in Bouwgroepen – zelf bouwen aan de ideale combinatie van wonen, werken en voorzieningen.
Sinds de start van het programma IkbouwmijnhuisinAlmere in 2006 zijn er 999 kavels verkocht in Almere. Donderdag 14 oktober heeft de heer Böekling samen met wethouder Adri Duivesteijn in de Kavelwinkel de koopovereenkomst van de 1000ste kavel ondertekend. Wethouder Adri Duivesteijn: "Een bijzonder moment; het toont het succes van ikbouwmijnhuisinAlmere. Wat ik zo leuk vind, is dat de 1000ste kavel in het centrum van het Homeruskwartier ligt. Dit nieuwe centrumgebied wordt, juist door kleinschalige initiatieven als dat van de heer Böekling, ánders dan de centra die we overal zien."
 
De heer Böekling heeft al 17 jaar een optometrie praktijk in Almere Buiten. In Homeruskwartier Centrum opent hij zijn tweede vestiging met eigen woning. “Homeruskwartier Centrum is een kans voor kleinschalig ondernemen. Ik kan nu ondernemen én investeren in mijn eigen pand. Zo kan ik reserves scheppen voor de toekomst.”
 

Homeruskwartier Centrum

In het centrum van Homeruskwartier gaan bewoners en ondernemers – georganiseerd in Bouwgroepen – zelf bouwen aan de ideale combinatie van wonen, werken en voorzieningen. Zo wordt een origineel, aantrekkelijk gebied met levendige straten gerealiseerd, dat als het ware organisch groeit. Het centrum gaat zo’n 325 woningen tellen. De begane grond van alle gebouwen is altijd bedoeld voor een winkel, voorziening, horecagelegenheid, bedrijfsruimte of gemeenschappelijke ruimte van een of meer bewoners van de bouwgroep.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel