Verwonderen op Wonderwoods

woensdag 8 november 2023

Utrecht wordt met Wonderwoods een levend stadsicoon rijker. Wonderwoods krijgt maar liefst een hectare groen aan de gevels, balkons en op de dakparken. Hiermee ontstaat een uniek stukje natuur midden in de stad om gelukkig en gezond te leven. Uiteraard ontbreken dakterrassen niet.

Wonderwoods bestaat uit twee torens, die samen een mooi geheel vormen. Toren I is ontworpen door Stefano Boeri Architetti uit Milaan. Toren II is ontworpen door de Nederlandse architect MVSA uit Amsterdam. Op 25 meter hoogte worden de torens met elkaar verbonden door een dakpark.

Om de groene ambitie van Wonderwoods mogelijk te maken, zijn tal van specialisten ingeschakeld. G&S& is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Wonderwoods. Bouwcombinatie Wonderwoods, bestaande uit Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam (allen VolkerWessels) bouwt het geheel. BOKO Dakbedekkers zorgt voor de waterdichte daken. Koninklijke Ginkel Groep is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van al het groen. Zoontjens is ingeschakeld voor de dakterrassen.

In haar nieuwste vlog (klik hieronder op de foto) stapt Nikkie van Zoontjens in de bouwlift van dit project en zoekt uit hoe dit logistiek allemaal geregeld is. Kijk je mee?