Parkeergarage veilig en beschermd

dinsdag 31 oktober 2023

De parkeergarage bij het prominente kantoorgebouw Infinity aan de Zuidas in Amsterdam vertoonde verschillende problemen. Zo was de vloerafwerking verouderd, glad en versleten. Hoog tijd dus voor een renovatie! De producten van Triflex werden hiervoor gebruikt en de parkeergarage is weer helemaal als nieuw.

De uitdaging

De vloerafwerking van de parkeergarage van dit iconische complex aan de Zuidas was verouderd, vervuild, glad en versleten. Door de onthechting van de vloerafwerking was de vloer onbeschermd en kwetsbaar voor het indringen van vocht, vuil en meegereden strooi- en dooizouten. Ook de vloerafwerking van de bordessen van de entrees waren glad en versleten. Al met al maakte het een ongewenst verwaarloosde indruk. Doordat het complex Infinity druk bezocht wordt en de parkeergarage vrijwel altijd gevuld is, was het zaak minimaal overlast te ondervinden van de werkzaamheden.

De oplossing

Voor de renovatie bood het Triflex CPS-C+ systeem de oplossing. Dit systeem is een slijtvast vloersysteem dat onder andere wordt toegepast in intensief gebruikte parkeerkelders. Het systeem is waterdicht en vuil krijgt geen kans om in de vloer te trekken. Dit maakt het systeem ook goed te onderhouden. Door de afwerking vol en zat in te strooien, ontstaat er een zeer slijtvaste vloer die tevens zorgt voor voldoende antislip.

De finish zorgt er niet alleen voor dat de vloer beschermd is tegen het indringen van vuil, maar door de vele kleurmogelijkheden kan er een gewenste sfeer gecreëerd worden, waarbij de bezoeker zich prettig voelt en deze goed de weg weet te vinden.

In samenspraak met CBRE en Meekelenkamp is besloten om de zomervakantie, waarin de bezetting wat minder is, te gebruiken voor een gefaseerde uitvoering.

Het proces

Erkend Triflex applicateur Meekelenkamp is met de klus aan de slag gegaan. Zij hebben allereerst de oude vloer verwijderd door middel van stralen, waarna ze reparaties aan het vloerveld hebben uitgevoerd voor een egaal oppervlak. Daarna konden ze de primerlaag aanbrengen, waarna instrooimateriaal werd aangebracht voor een goede slijtlaag en voldoende antislip. Vervolgens werd de finish aangebracht voor de bescherming, kleur en gewenste uitstraling. Ten slotte werden de pijlen en andere symbolen voor de routing aangebracht.

Het resultaat

De goede voorbereiding van CBRE en de planning met Meekelenkamp waren erg goed. Duidelijke communicatie zorgde ervoor dat dit project zeer soepel verliep en het resultaat mag er zijn! Bezoekers van Infinity kunnen weer jarenlang genieten van een mooie en veilige vloer in de parkeergarage.

Bron: Triflex