Gezonde leefomgeving centraal in nieuwste Biind Magazine

vrijdag 17 februari 2023

Het streven naar een gezonde leefomgeving legt eigenlijk perfect de tekortkomingen van de organisatie van onze overheden bloot. Die is sectoraal, in plaats van integraal. Niemand is tegen een gezonde leefomgeving, maar de optelsom van al ons beleid resulteert daar vooralsnog niet in. Een gezonde leefomgeving is immers niet iemands verantwoordelijkheid. Of toch wel?

Gelukkig zijn veel gemeenten bezig met een gezondere leefomgeving. De kunst is echter om die ambities om te zetten naar beleid en vervolgens naar concrete maatregelen en ingrepen. En juist daar ligt de uitdaging. De waan van de dag regeert, tijd en geld ontbreekt en het is niet een directe verantwoordelijkheid.

In het nieuwste Biind Magazine staat centraal hoe je te werk kunt gaan en wat het zou kunnen opleveren. Biind Magazine is hier gratis te lezen.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.