Alles wat je wilt weten over Bouwen onder de Omgevingswet

vrijdag 27 oktober 2023

Nog maar twee maanden en dan wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. Ben je werkzaam in de bouwbranche en krijg je vanuit die rol te maken met de nieuwe wet? Dan organiseert de Nieman Academie op 6 december een interessant congres voor jou: Bouwen onder de Omgevingswet.

In Woerden leer je in één dag alles over (nieuw)bouw en renovatie onder de nieuwe wet. Want wat verandert er en wat verbetert er allemaal? En wat betekent dat precies voor jouw werk? Genoeg vragen waar je een antwoord op wilt hebben en die tijdens het congres ook krijgt.

Programma

De dag begint met een plenair deel waarin vier experts hun specifieke kennis delen in relatie tot de nieuwe wet:Congres Omgevingswet Nieman Academie

  • Saskia Hegeman, senior adviseur Brandveiligheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, over Bouwen wat je belooft in getallen met de nieuwe Omgevingswet.
  • Adriaan de Jong, senior adviseur Bouwregelgeving bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, geeft een Masterclass Introductie in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).
  • Femke Schrama, specialist Bouwregelgeving bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, over de Specifieke wijzigingen in het Bbl.
  • Jacco Huijzer, jurist Bouwbesluit & Brandveiligheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, deelt zijn kennis over het Bouwen onder de nieuwe Omgevingswet.

Na de lunch kun je in de middag drie verdiepende workshops volgen.

  • Maaike van Bussel van Amersfoort, specialist Brandveiligheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, over Brandveiligheid en het Bbl.
  • Peter-Willem van Calis, partner Adviesbureau VPRC, over Renovatie en herbestemming in het Bbl.
  • Emile Jansen, senior adviseur Kwaliteitsmanagement bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, over De impact van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen op jouw organisatie.

Kijk voor meer informatie, de early bird tickets en de aanmelding op:
https://niemanacademie.nl/training/congres

Bron: Nieman Raadgevende Ingenieurs
Beeld (boven): Shutterstock