Transformatiecongres Rotterdam moet woningmarkt aanzwengelen

dec7
Op donderdag 7 december vindt het Transformatiecongres 2017 plaats. Wethouder van Rotterdam Robert Simons spreekt op dit congres over het collegetarget kantorentransformatie en ondertekent met de nieuwe partners de samenwerkingsovereenkomst kantorenaanpak. Het congres vindt plaats in De Doelen, Rotterdam.

Tijdens het congres wordt teruggeblikt op de transformatie van Rotterdam naar een ‘hippe en aantrekkelijke’ stad. De woningmarkt in Rotterdam wordt krapper, omdat steeds meer mensen in Rotterdam willen wonen. Er moeten daarom circa 50.000 woningen bij voor 2040. Leegstaande kantoren en winkels moeten hiervoor uitkomst bieden en dat is waar tijdens het congres de focus op ligt: met alle deelnemers brainstormen over de herinrichting van kantoorpanden.

Een inspiratiemarkt met het thema ‘Hoe transformeer ik een pand?’ kan hierbij helpen. In de middag zijn er inspiratiesessies en safari’s naar getransformeerde gebieden of locaties die eerder in de verschillende theoretische thema’s aan bod zijn gekomen.

Het programma begint om 9.00 uur en duurt tot 19.00 uur.
Kijk voor het volledige programma op de website van gemeente Rotterdam. 

Transformatiecongres Rotterdam moet woningmarkt aanzwengelen

Datum / tijd

7 december 2017
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meDe Doelen, Rotterdam