Lichtcongres 'Licht 2014'

sep22
Van 22 tot 24 september vindt het internationaal congres ‘Licht 2014’ over alle factoren van licht en verlichting plaats in het World Forum te Den Haag. Het is de 21ste editie van dit tweejaarlijks lichtcongres dat de NSVV organiseert in samenwerking met de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse lichtgenootschappen.

Scala aan onderwerpen

‘Licht 2014’ bestaat uit een gevarieerd programma over een groot scala aan onderwerpen die met licht en verlichting te maken hebben. “Het programma is door een groep van internationale wetenschappers en praktijkdeskundigen samengesteld”, licht Paul Settels namens de organisatie van het congres toe. “Hierdoor is het zowel voor de wetenschappelijke deelnemer als ook voor de deelnemers die puur uit de praktijk komen aantrekkelijk gemaakt.”

 

Programma

Het congres bestaat uit lezingen – verdeeld over 3 zalen –, postervoordrachten, interactieve workshops en praktijkexposities. “Zo van de deelnemer ‘shoppen’ en volledig aan zijn trekken komen”, aldus Settels. “Enkele onderwerpen zijn: licht en gezondheid, licht en architectuur en intelligente straatverlichting. Ook wordt er een daglicht-workshop gegeven met medewerking van de TU Delft.” Andere onderwerpen die aan de orde zullen komen, zijn de opkomst van nieuwe lichtbronnen (zoals LED, OLED en plasma) en het meten van licht- en verlichtingsgrootheden.

Het gehele programma vindt u hier.
 

Vernieuwende ideeën

“Dit tweejaarlijks lichtcongres is het platform waar wetenschap en praktijk samenkomen en ideeën en resultaten worden uitgewisseld”, aldus Settels. “Licht 2014 wil ook een aanzet geven tot ‘out of the box’-ideeën en innovaties. De grootte van het World Forum laat veel deelnemers toe. En hoe meer deelnemers, des groter de kans op vernieuwende ideeën.”

 

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor iedereen die direct of indirect met licht en verlichting te maken heeft. Settels noemt hierbij onder meer alle leden / vrienden van de NSVV, architecten, interieurarchitecten, facilitaire managers en projectontwikkelaars die nieuwe en energiezuinige verlichting in hun gebouwen willen. Ook fabrikanten, importeurs en leveranciers van lichtgerelateerde producten zullen van 22 tot en met 24 september van de partij zijn in het World Forum. “Datzelfde geldt voor de ontwerpers en adviseurs van lichtplannen en lichtsystemen, de makers en bedenkers van domotica en gebouwbeheerssystemen”, stelt Settels. “Licht 2014 is een interessant congres voor een ieder die licht een warm hart toedraagt."


Deelnemen

Op zondagavond 21 september om 19.00 uur is de traditionele begroetingsavond. De taal van de lezingen tijdens het congres is Duits, uit vorige ervaringen zijn de lezingen voor Nederlanders echter goed te volgen. Buiten de lezingen is de voertaal doorgaans Engels.


Kijk voor meet informatie, het programma en aanmelding op www.licht2014.nl.

Lichtcongres 'Licht 2014'

Datum / tijd

22 september 2014
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meWorld Forum