Internationaal NHTV-congres Cities in Transition

mrt12
Het congres 'Cities in Transition' gaat op 12 en 13 maart 2015 breed in op de huidige stedelijke ontwikkelingen, waarbij samenwerking tussen bedrijfsinstellingen, kennisinstellingen en burgers centraal staat.

Een steeds groter deel van de wereldbevolking woont in (mega)steden en dat aandeel groeit met de dag. Wereldwijde urbanisatie biedt kansen en uitdagingen op economisch, sociaal, digitaal, milieu en infrastructureel niveau. Samenwerking tussen bedrijfsinstellingen, kennisinstellingen en burgers bepaalt het succes van nieuwe steden. Tijdens het internationale NHTV-congres ‘Cities in Transition’ op 12 en 13 maart 2015 wordt breed ingegaan op deze ontwikkelingen. Vanuit verschillende perspectieven en disciplines wordt gezocht naar oplossingen voor toekomstige stedelijke ontwikkeling.
 

Onderwerpen

Tijdens het tweedaagse congres in Breda worden deelnemers bijgepraat in onderwerpen als ‘slow’ en ‘smart cities’, sociale innovatie, stedelijke gastvrijheid, veranderende technologieën en de impact van ontwikkelingen in toerisme en vrijetijdsbestedingen. Vooraanstaande deskundigen op het gebied van ruimtelijke ordening, stedelijke ontwikkeling, sociale innovatie, placemaking en city marketing delen hun ervaringen en vertellen over de uitdagingen en hun successen.
 

Sprekers tijdens het congres zijn onder andere:

  • Ibon Areso Mendiguren (burgemeester van Bilbao, Spanje)
  • Zhang Ansheng (vice president Hangzhou Tourism Committee, China)
  • Stellan Fryxell (architect Tengbom Architects, Stockholm)
  • Greg Richards (lector NHTV Breda).


Lezingen worden afgewisseld met inspirerende workshops en interactieve sessies.


Voor meer informatie over het programma, sprekers en deelnamekosten:
www.nhtv.nl/cities-in-transition

Twitter: @NHTV_cities

Internationaal NHTV-congres Cities in Transition

Datum / tijd

12 maart 2015
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meBreda