‘Integratie van zonne-energie in gebouwen wordt standaard’

okt8
Mondjesmaat groeit de toepassing van gebouwgeïntegreerde zonne-energie ofwel Building Integrated PhotoVoltaïcs, kortweg BIPV. Het integreren van zonne-energiesystemen zal binnen afzienbare tijd standaard worden, stelt directeur Johan Bel van Mijn Energiefabriek.

 

Bel geldt als een van de pioniers in ons land van gebouwgeïntegreerde toepassingen van solar. Bel verzorgt tijdens het Solar Event namens brancheorganisatie Holland Solar een seminar over praktijkvoorbeelden van BIPV. Het Solar Event vindt plaats van 7 tot en met 9 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Toepassingen van geïntegreerde zonnestroomsystemen in daken en gevels zijn inmiddels volop beschikbaar. “Eigenlijk is dat niet spannend meer. Bij woningen gebeurt dat inmiddels kostenneutraal. In de toekomst zal BIPV nauwelijks extra investeringskosten vergen. De meerprijs zal beperkt zijn.” Gebouwgeïntegreerde toepassingen van zonne-energie komen uitvoerig aan bod op het Solar Event. Het seminar van Bel vindt plaats op donderdag 9 oktober van 14.15 tot 15.15 uur in de Solar Dome Oranje.

Bron: Persbericht Beurs Elektrotechniek. Lees hier het volledige bericht.

‘Integratie van zonne-energie in gebouwen wordt standaard’

Datum / tijd

8 oktober 2014
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meBrabanthallen in ’s-Hertogenbosch.