Nieuws

BAM realiseert uitbreiding Paleis Het Loo

BAM gaat de vernieuwing en verbouwing van entreepaviljoens en vleugels van het Apeldoorns Paleis Het Loo realiseren. Ook verzorgt BAM de ondergrondse uitbreiding van het paleis, naar een ontwerp van KAAN Architecten.

De grasparterres op de Bassecour worden vervangen door een glazen ondergrond waar een dun laagje water over stroomt. Daaronder bevinden zich het nieuwe entreegebied en de Grand Foyer van het museum. Onder de bassecour ontstaat een vijf meter hoge museumruimte die de vleugels en het hoofdgebouw van het paleis met elkaar verbindt. De ondergrondse ruimte is ingedeeld met een entreegebied voor museumpubliek, een Grand Foyer en vier tentoonstellingszalen. De ondergrondse uitbreiding kent een bijzondere lichtinval dankzij het glazen plafond ter hoogte van de voormalige grasparterres. 


BAM treedt in het project eveneens op als coördinerend bouwer voor de werkzaamheden aan de vleugels en ondergrondse nieuwbouw. Tijdens de uitvoeringsperiode is het museum gesloten voor publiek. Van april tot en met september is het buitengedeelte van Paleis het Loo gewoon geopend. In de tuin, stallen en op het voorterrein worden allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd. De heropening van het gerenoveerde museum staat gepland voor medio 2021. 

Deel dit artikel