Nieuws

UHSB Balkons met extreme uitkraging

Hi-Con gaat voor Era Contour 38 balkons produceren (grootste uitkraging 2900 mm!!) dikte aan de voorzijde slechts 60 mm. Naast de balkons worden er nog 164 stuks traptreden en 11 stuks bordessen van 50 mm dik voor het project Kanaleneiland vlek 3 geproduceerd. De opdrachtgever is Mitros in Utrecht.

 

Op Kanaleneiland aan de Churchillaan te Utrecht wordt een nieuwe woontoren gebouwd. Deze toren krijgt een bijzondere positie binnen de nieuwe ontwikkelingen van deze typisch na-oorlogse stadswijk. Het nieuwe gebouw van 50 meter hoog zal binnen deze ontwikkelingen als poortwachter functioneren. Hierdoor zal het zich hoger gaan manifesteren dan de omliggende gebouwen.
 

Superslanke balkonplaat

Dit bijzondere project is ontworpen door Mei architecten uit Rotterdam, Pieters Bouwtechniek in Delft is de hoofdconstructeur. Alle Hi-Con elementen worden in een ivoorkleur uitgevoerd. Nieuw voor dit project is dat alle balkons worden verankerd aan de vloerconstructie met Schöck Isokorf. De detaillering van de balkons is hier speciaal op aangepast. Tijdens de ontwikkeling van de balkons werd al duidelijk dat met deze uitkraging geen traditionele balkons mogelijk waren, hier was de achterliggende vloerconstructie niet voor geschikt, Hi-Con bood de mogelijkheid om met een superslanke balkonplaat dit wél te realiseren. De eerste levering is gepland voor begin 2015.

Foto: Mei architects and planners & WAX

Deel dit artikel