Bedrijfsnieuws

Vetrotech Saint-Gobain komt met grootste brandwerende veiligheidsglas in Europa

Vetrotech Saint-Gobain introduceert Contraflam® Mega voor interieurtoepassingen. Contraflam® Mega komt tegemoet aan de toenemende vraag van architecten naar nog grotere glasoverspanningen tussen vloer en plafond, zonder tussenstijlen of kozijnen. Met een maximale breedte van 2.300 mm en 4.600 mm hoog, biedt Contraflam® Mega het grootste, temperatuurisolerende, brandwerende veiligheidsglas dat momenteel op de Europese markt verkrijgbaar is.

 

De forse afmetingen maken dus grotere openingen mogelijk. Contraflam® Mega leent zich dan ook bij uitstek voor gebruik in atriums, hallen en trappenhuizen. Contraflam® Mega biedt architecten meer ontwerpvrijheid en een breed scala aan multifunctionele opties, zoals geluidsreductie en zeefdruk. Dit resulteert in unieke ontwerpen met het juiste niveau van brandveiligheid. Het gebruik van Contraflam® Mega binnen de populaire gevelprofielen van Jansen VISS heeft geleid tot een elegante systeemoplossing met dunne profielen. Dit zorgt voor een sterk verbeterde visuele transparantie en meer lichtinval.


Trots op unieke oplossing

Anita Eckardt, directeur Sales Europe over de introductie van Contraflam® Mega: “Na maandenlang onderzoek en ontwikkeling, en de uitbreiding van onze industriële capaciteit, kondigen we met trots Contraflam® Mega aan. Deze oplossing sluit perfect aan op nieuwe bouwtrends, waarbij gebouwen worden voorzien van glaspanelen met een grotere omvang. Contraflam® Mega is al geselecteerd voor de bouw van kantoren van Forbury Place in het Britse Reading. De eerste glaspanelen zijn inmiddels in het hoofdatrium geïnstalleerd. Dankzij de samenwerking met de befaamde metaalbewerkingsspecialist Arkonikan Vetrotech met deze unieke oplossing tegemoet komen aan de vraag van architecten naar een hedendaagse kantoorruimte met meer lichtinval.”


Succesvol getest

De introductie van Contraflam® Mega volgt na succesvolle testen bij Efectis Nederland B.V.. De oplossing behaalde met gemak een EI 30-classificatie als component van het brandwerende gevelsysteem van Jansen VISS. De tweezijdige brandbestendigheid werd aangetoond op basis van twee testen van dertig minuten aan beide kanten om de oplossing te controleren op volledige integriteit, stralingsbeperking en temperatuurisolatie, ongeacht de herkomst van het brandgevaar. Deze nieuwe systeemoplossing kenmerkt zich door alle comfort- en ontwerpeigenschappen waar de producten van Vetrotech om bekend staan.


Brandveiligheid combineren met ontwerpvrijheid


Met Contraflam® Mega kunnen architecten brandveiligheid combineren met ontwerpvrijheid en verschillende multifunctionele opties en decoratieve afwerkingsmogelijkheden.Installateurs kunnen deze grote beglazingen met vertrouwen transporteren en installeren. De Contraflam® Mega-glaspanelen zijn namelijk net als alle andere Contraflam-producten vervaardigd van volledig gehard veiligheidsglas, zodat de kans op beschadiging op en naar de bestemming wordt verkleind. Onze regionale, technische en verkoopteams staan klaar om advies te leveren voor elk type project of toepassing.

Deel dit artikel