Whitepaper: Geventileerde gevels

dinsdag 4 april 2017
Mosa keramische gevelbekleding wordt toegepast als regenwaterwerende decoratieve bekleding voor geventileerde gevels, waarbij isolatie en buitenschil worden gescheiden door een luchtspouw. U leest erover in deze gratis whitepaper.

'Ademende' keramische gevel

Door deze ‘ademende’ gevel is er een natuurlijk luchtcirculatie mogelijk, die bijdraagt aan een behaaglijk en controleerbaar binnenklimaat. Dit draagt bij aan comfortabele woon-, werk- en leefomstandigheden voor elk gebouw. Ze bieden bij uitstek de mogelijkheid om maximale thermische en esthetische prestaties te combineren met de juiste vochtbalans in een gebouw.


Download hier de whitepaper.

Voordelen van een geventileerde gevel

  • Bestand tegen alle weersinvloeden
  • De keramische tegels in een geventileerd systeem kunnen volledig flexibel losgehaald en vervangen worden.
  • Zorgen voor goede fysische eigenschappen en een comfortabel binnenklimaat voor elk gebouw.

Keramische gevelbekleding

De oersterke, weersbestendige Mosa tegels zijn geschikt voor alle gangbare gevelsystemen. Met de unieke producteigenschappen van keramische gevelbekleding kunt u compromisloos ontwerpen en de juiste balans vinden tussen functionaliteit en design. Geventileerd en niet-geventileerd. Door te variëren in maat en ritme van het tegelpatroon kan een bijzonder en verrassende gevel worden gecreëerd. Een perfecte mogelijkheid om individualiteit van de gebruiker of de signatuur van de architectuur te benadrukken.

Cradle to Cradle® gevelsystemen

De Cradle to Cradle geventileerde systeemgevel bestaat geheel uit materialen van gecertificeerde herkomst, afkomstig van regionale leveranciers. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor de circulaire economie, waardoor de afzonderlijke materialen na de gebruiksperiode oneindig kunnen worden hergebruikt in de technische kringloop.


Kopgevels, liftkernen, trappenhuizen, galerijen, balkons en ingangen

Mosa tegels zijn chemisch inert en zeer slijtvast. Daardoor hebben ze een zeer lange technische levensduur. Ze kunnen honderden jaren meegaan en gedurende deze periode blijft hun uiterlijk en technische kwaliteit bij normaal gebruik als op de eerste dag. Mosa beschikt over een extern gevalideerde levenscyclusanalyse (LCA), die het duurzame karakter van onze tegels onderschrijft. De resultaten zijn weergegeven in de EPD (Environmental Product Declaration) en MRPI (Milieu Relevante Product Informatie)-bladen voor de geveltegels.

Tüv geprüft

Mosa geveltegels zijn uitgebreid getest op reiniging en graffitibestendigheid door het gerenommeerde Duitse keuringsinstituut TÜV. TÜV stelde proefondervindelijk vast dat de Mosa geveltegels zeer goed te reinigen zijn (TÜV-21182372_002). Dat geldt voor de meest voorkomende vervuilingen, maar ook voor graffiti. Dat laat zich zeer goed verwijderen zonder dat zichtbare sporen achterblijven. Wat dat betreft scoren Mosa geveltegels veel beter dan de andere steenachtige materialen zoals baksteen en stucwerk.
 

Download hier de whitepaper.