Project

Outdoor bootcamp en calisthenics bij HealthCity

HealthCity heeft bij de sportscholen in Hoofddorp en Amstelveen een outdoor sportfaciliteit van Yalp geplaatst voor haar leden. HealthCity is daarmee de allereerste keten in Nederland die de sporten bootcamp en calisthenics in de buitenlucht aanbiedt.

Zaterdag 14 augustus was de opening bij HealthCity in Hoofddorp. Na een openingsdemonstratie van Robbin Castillo, calisthenicsprofessional, mochten een tiental leden van het eerste uur onder zijn leiding het park verkennen. Deze sportfaciliteit is een oplossing voor iedereen die wil afslanken, een gespierder lichaam wil krijgen of wil voorbereiden op een groot hardloop- of obstacle evenement.


Door oefeningen op het eigen niveau en zo vaak als de eigen lichamelijke conditie toelaat uit te voeren, zijn de faciliteiten geschikt voor de beginnende sporter, maar ook voor getrainde atleten. In de praktijk is dan ook te zien dat trainingsgroepen gevarieerd zijn opgebouwd qua leeftijd, geslacht en fitheidsniveau. Het mooie is dat zij allemaal tegelijkertijd kunnen trainen. Vanaf nu kunnen leden samen trainen op de stormbaan, een high intensity workout op de verschillende krachtapparaten uitvoeren of werken aan hun conditie op de renbaan.


Vestigingsmanager van HealthCity Toolenburg Jim Kruunenberg: "De outdoor faciliteiten passen goed bij de visie van HealthCity, want wij willen een zo breed mogelijk aanbod aan luxe sport en ontspanningsfaciliteiten onder één dak bieden. Met de bootcamp- en calisthenicsfaciliteit kunnen leden vanaf nu heerlijk in de buitenlucht werken aan hun kracht en conditie."


De outdoor bootcamp en calisthenicsfaciliteit zijn geleverd door Yalp. De toestellen zijn ontwikkeld in samenwerking met Mikko Salo, CrossFit wereldkampioen 2009 en Anu Puonti, coach CrossFit in Finland.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel