Project

Kaders op maat

In samenwerking met Gemeente Bergen op Zoom heeft ERA Contour nieuwbouwproject “De Nieuwe Kaai” gebouwd. De 49 eengezinswoningen (fase 2) maken onderdeel uit van de ScheldeVesting. De architectuur is in handen van Architectenbureau van Manen.

De 49 eengezinswoningen (fase 2) maken onderdeel uit van de ScheldeVesting, ook wel de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom. Wonen, werken en recreëren lopen hierbij in elkaar over! Kenmerkend voor de bouwstijl zijn de vele historische details waar Bergen op Zoom zo bekend om staat en dat deze stad tevens zo uniek maakt. Zoals het Bergse stoepje, de geveltuintjes en de stadse straatjes.


Uniek aan dit project is dat er tijdens een woonwensenworkshop door (een deel van) de inwoners van Bergen op Zoom is meegedacht aan de behoeften die centraal staan als het gaat om aantrekkelijk wonen. Oftewel optimaal comfort en de ruimte van een moderne eengezinswoning in een charmant stukje van Bergen op Zoom.
 
Prominent aanwezig zijn de prachtige Holonite deurkaders. Geheel op maat gemaakt en zeer kenmerkend door de statige sierelementen die zich direct boven de entrees van de woningen bevinden.

Deel dit artikel