Project

Lampenkap verovert hart van Ede

Door het plaatsen van een outdoor-versie van een schemerlamp voelt het centrum van Ede aan als een huiskamer.

Na Zoetermeer, Capelle aan den IJssel, Hapert, Emmen en een aantal andere gemeenten, heeft nu ook Ede de openbare ruimte in haar centrum omgetoverd tot huiskamer. De Lampenkap, een door ipv Delft ontworpen lichtarmatuur, neemt daarbij een prominente rol in. Het stevige en vandalismebestendige armatuur met de moderne, sfeervolle uitstraling heeft het hart van Ede veroverd.


De Lampenkap oogt als een grote, robuuste outdoor-versie van de traditionele schemerlamp. De kap is gemaakt van geweven rvs-gaas, wat voor een diffuus licht zorgt. Daarnaast is de kap vandalismebestendig doordat het gaas werkt als een veer: wordt er iets tegenaan gegooid, dan veert de kap mee zodat geen blijvende vervorming ontstaat. Ook is aanslag er vrijwel niet op te zien.


Huiselijk

Bij daglicht lijkt de kap van textiel, wat de huiselijke uitstraling van het armatuur versterkt. Ipv Delft ontwierp en ontwikkelde de Lampenkap oorspronkelijk voor het Zoetermeerse Stadshart. Dankzij de tijdloze uitstraling en het duurzame materiaalgebruik past het armatuur in vrijwel iedere omgeving.
De Lampenkap is op aanvraag ook in leduitvoering verkrijgbaar. In Ede staat het armatuur op het Doelenplein en op de kruising van de Molenstraat en de Grotestraat.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel