Project

Voetganger voorop in Central Innovation District van Den Haag

Den Haag wordt duizenden woningen en 600.000 m2 aan kantoorruimte groter in de komende jaren, als onderdeel van de structuurvisie Central Innovation District (CID). De ruimte voor dit gebied wordt ingericht voor de fietser en voetganger.

De structuurvisie CID richt zich op het gebied rond de drie grote Haagse stations: Den Haag Centraal, Laan van NOI en Hollands Spoor. Dit versteende gebied krijgt een impuls door de toevoeging van woningen en een herinrichting van de openbare ruimte. In die herinrichting staat de voetganger op nummer één, de fietser op nummer twee en het OV op nummer drie, aldus de gemeente Den Haag in een persbericht.

In het plan wordt ook rekening gehouden met voldoende rust, ondanks de hoeveelheid woningen die gebouwd worden. In deze rustplekken wordt groen voorzien, alsook basisvoorzieningen en kantoren. In andere delen wordt het CID juist een dynamische plek met een gemengd aanbod van woningen, winkels, kantoren en horeca. 

Participatie

De realisatie van het gebied wordt in nauw overleg met de stad gedaan. Door de coronacrisis is dat een uitdaging, aldus de gemeente Den Haag, maar door digitale inloopmomenten wil de gemeente de participatie alsnog laten plaatsvinden. Zo staat er op 12 mei een bijeenkomst gepland, waarin de structuurvisie wordt toegelicht in een live-uitzending.

Deel dit artikel