Project

Park en speelplaats Schijndel opgeleverd

In de nieuwbouwwijk Hulzebraak is in opdracht van gemeente Schijndel door BTL Realisatie een park en natuurlijke speelplaats aangelegd. Nog voordat de nieuwbouw van start is gegaan, heeft BTL Realisatie het park en de speelplaats opgeleverd.

Park en speelplaats Schijndel opgeleverd

 

Volgroeid groen


Wanneer de eerste huizen van de nieuwbouwwijk worden opgeleverd, is het groen van zowel het park als de speelplaats volgroeid. Hierdoor hebben bewoners zowel de voordelen van een nieuwbouwwoning als het groen van een reeds bestaande wijk.

Voorbereidende werkzaamheden


In oktober vorig jaar is BTL Realisatie gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Er zijn onder andere grondwerkzaamheden verricht, taluds gemaakt en verschillende soorten bomen aangeplant zoals amberbomen, zomereiken en beuken. Daarnaast zijn halfverhardingspaden aangelegd van gresdehautrage (split). In totaal is 250 ton split gebruikt voor het aanleggen van de paden.

Multifunctioneel speelveld


Naast speeltoestellen zoals een schommel, een speeltorencombinatie en een junglepad is ook een multifunctioneel voetbal- en basketbalveld aangelegd. Dit veld is voorzien van een speciale vloer waarmee het veld in de winter onder water gezet kan worden om in de winter een schaatsbaan te creëeren. Voor de vloer is gebruik gemaakt van een sandwichsysteem met een dubbele laag en een speciale toplaag van kunststof. Hierdoor is het mogelijk nog vele zomers en winters plezier te hebben van dit multifunctionele speelveld.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel