Project

Stijlvolle HopHop-banken geplaatst op Den Haag CS

Wachten op de trein is sinds enkele weken een stuk aangenamer voor reizigers vanuit Den Haag. De stationshal van het Centraal Station in Den Haag is namelijk voorzien van acht stijlvolle HopHop-banken uit de collectie van Miramondo. De banken zijn zodanig opgesteld dat er meerdere zithoekjes ontstaan naast de AH to go.

Verbouwing 

Met de komst van de hogesnelheidslijn in Nederland is ook het aantal verwachte treinreizigers toegenomen. Om al deze reizigers te kunnen faciliteren, zijn of worden veel stations verbouwd. Ook Den Haag CS wordt om die reden flink onder handen genomen. Ruim, licht en comfortabel zijn de uitgangspunten bij verbouwing van het station. De keuze voor de HopHop-parkbanken is hierdoor dan ook goed te verklaren. Met het plaatsen van de banken is de verbouwing weer een stukje gevorderd. Naar verwachting is de verbouwing van Den Haag CS in 2016 afgerond.
 

HopHop

De collectie van het Oostenrijkse Miramondo kenmerkt zich door strakke lijnen en eenvoudige vormen. HopHop is het toonbeeld van dit principe. De bank bestaat uit een stalen frame en houten latten. In combinatie met de U-vormige, betonnen parkbanken oogt de bank stijlvol. Er is in dit geval gekozen voor vier banken met en vier banken zonder rugleuning.
 

Tjinco

Het is niet de eerste keer dat Tjinco meubilair mocht leveren aan de Nederlandse Spoorwegen. Op Utrecht CS werden in 2014 al Outline picknicktafels van Miramondo geplaatst. Door de positieve ervaringen zijn dezelfde picknicktafels later dat jaar ook geplaatst op Den Haag CS. Tjinco is specialist als het gaat om de inrichting van openbare en semi-openbare ruimtes. Directeur Marcel Tjin: “De samenwerking met NS past bij onze visie op de functie van meubilair in de openbare ruimte: mensen samenbrengen op ontmoetingsplaatsen, die een positieve sfeer uitstralen.” Tjinco is de exclusieve vertegenwoordiger van het merk Miramondo. 

Deel dit artikel