Project

Bouw duurzame woonwijk Park070 in Voorburg van start

Op de plek van het voormalige CBS kantoor en pal naast Park 't Loo in Voorburg realiseren gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en bouwbedrijf Van Wijnen 229 duurzame woningen en appartementen.

In Park070 woont men in energieneutrale woningen. De woonomgeving kan zich aanpassen aan de klimaatverandering en grondstoffen worden hergebruikt. De woningen en appartementen zijn ontworpen door de Architektenkombinatie uit Den Haag. Landschapsarchitect Copijn uit Utrecht gaf de twee centrale binnentuinen en de omliggende parkzone vorm. Park 't Loo loopt straks naadloos over in het groen van de nieuwe wijk. Park070 wordt gasloos, autovrij, er komen negen elektrische deelauto's en negen e-bikes die de bewoners kunnen delen. Ze worden opgeladen met stroom van de zonnepanelen van de woningen. 

Buiten wonen in de stad

Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD vertelt: "Bij de ontwikkeling van Park070 hadden we mensen voor ogen die graag buiten de stad willen wonen met de voorzieningen van het Haagse stadcentrum binnen handbereik. Park070 is bijzonder door het duurzame karakter en de eigentijdse architectuur, waarbij plafondhoge ramen zorgen voor een fantastisch uitzicht op het park en de binnenhoven. Kinderen spelen straks veilig in de binnentuinen en alle grondgebonden woningen hebben een tuin die grenst aan het park of een van de binnentuinen. 


Mooi compliment

Frits Lely, directeur Van Wijnen Haarlemmermeer: "De transformatie van de bestaande unieke atoomschuilkelder tot parkeergarage was al eerder gestart en nu gaat Van Wijnen verder met de realisatie van de woningen. Het CBS-kantoor is duurzaam ontmanteld, circa 95% van de bouwmaterialen wordt hergebruikt in de nieuwe woonwijk of elders. We kijken uit naar het moment dat we bewoners straks de sleutel van hun nieuwe huis kunnen overhandigen."


Meer informatie over Park070 is hier te vinden.

Deel dit artikel