Project

Snøhetta ontwerpt heuvelachtige Theodore Roosevelt Presidential Library

Na een intens selectieproces met veertig inzendingen is Snøhetta unaniem verkozen om de Theodore Roosevelt Presidential Library te ontwerpen in North Dakota.

Het ontwerp voor de bibliotheek is geïnspireerd op Theodore Roosevelts bewondering voor het landschap en zijn betrokkenheid bij het milieu, zo laat Snøhetta weten. Het project moet meer dan een gebouw zijn, namelijk een reis door een beschermd landschap met verschillende omgevingen, onderbroken door paviljoenen waar men kan rusten en reflecteren.



Beeld door Snøhetta


De bibliotheek oogt als een glooiende heuvel door het gebogen dak, dat lijkt uit te kijken naar het Nationale Park in het noordoosten. Het gebouw komt te liggen op een geïsoleerde heuvel zodat het omliggende landschap behouden blijft, met nog steeds voldoende ruimte voor (educatieve) wandelroutes. Sommige hiervan worden verbonden aan de Maah Daah Hey Trail, de langste mountain biking-trail in de VS, alsook met diverse kleine paviljoens.



Beeld door Snøhetta


Snøhetta nam het tijdens de competitie op tegen bureaus als Henning Larsen en Studio Gang. Als winnend architectenbureau gaat Snøhetta nu samenwerken met een lokale architect om het definitieve ontwerp vast te stellen. De bibliotheek wordt gebouwd voor de non-profit organisatie Theodore Roosevelt Presidential Library Foundation.

Deel dit artikel