Project

Duurzame upgrade voor woonwijk de Rietvink

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de huidige conventionele verlichting aan te passen naar moderne duurzame LED verlichting. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft dit ook in het beleidsplan 2016 – 2020 opgenomen.

In de jaren '90 wijk Rietvink is de openbare ruimte aan een flinke vernieuwing toe, bij het aanpassen van de verlichting werd Modernista in geschakeld om tot een duurzame en toekomstbestendige oplossing voor de verlichting te komen.

 

Leidschendam-Voorburg heeft bij de voet- en fietspaden in deze wijk gekozen voor de energiezuinige Essenze van producent Setga, behalve een forse besparing op de energiekosten zorgt dit armatuur voor een mooie gelijkmatige en verticale verlichting. Dit alles heeft een positief effect op de leefbaarheid en duurzaamheid van de wijk. Doordat de lichtverdeling van de oude armaturen gelijk is aan de lichtverdeling van de Essenze, kunnen de bestaande masten gehandhaafd worden.

 

De gemeente heeft gekozen voor de toepassing van de Essenze 12LED en de Essenze 8LED met lichtkleur 3000K. De zijkanten en het opschuifstuk van het armatuur zijn afgewerkt in RAL9005 (diepzwart) en hierdoor past het armatuur mooi bij de bestaande masten.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel