Project

Beweegpark Noord Aa Zoetermeer

Het park bestaat uit een afwisselende inrichting welke de beleving op allerlei manieren prikkelt met beweegtoestellen voor ouderen, een parcours en fitnesstoestellen voor de jongere generatie. Met 300 tot 400 sporters in de week kan Beweegpark Noord Aa trots zijn op deze sport- en ontmoetingsplek.

Waarom een beweegpark in Zoetermeer?

Ruim vier op de tien jongeren in Zoetermeer geven aan zich matig tot zeer ernstig eenzaam te voelen. Bijna de helft van de jongeren mist een of meer soorten ontmoetingsplekken in de buurt. Onder de ouderen is 10% ernstig tot zeer ernstig eenzaam en 28% matig eenzaam (bron: projectplan Beweegpark Noord Aa).


De doelstelling van Beweegpark Noord Aa is het bevorderen en stimuleren van sociale contacten , beweging en een gezonde leefstijl voor jong en oud waarbij het bewegen voor ouderen bij moet dragen aan het langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het beweegpark wil ontmoetingen tussen inwoners van jong tot oud stimuleren en de beleving van de omgeving vergroten door actief te zijn in de buitenlucht.

 

Doordat jongeren bezig zijn met sport gaan ze bewuster met hun leefstijl om. Niet roken, gezonder eten en sporten geven meteen het goede voorbeeld aan andere jongeren. Jeugd bindt zich bovendien steeds minder aan de traditionele sportverenigingen. Jeugd vindt sport wel belangrijk maar ze willen meer bewegingsvrijheid (letterlijk en figuurlijk), en minder verplichtingen. Naast jongeren zullen er ook volwassenen trainen, waardoor jong en oud samen komt. Sociaal gezien is dit dus ook een meerwaarde.


"Het is geworden zoals wij dat voor ogen hadden en gezien de vele positieve reacties hebben wij een goede samenwerking gehad. Yalp heeft veel kennis en ervaring. Daarbij waren de Yalp medewerkers altijd bereid om ons te woord te staan en te helpen. Ik zal een samenwerking met Yalp dan ook zeker aanbevelen bij andere gemeentes" - Jasper Harteveld, initiator BeweegparkDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel