Project

Citizen straatmeubilair voor Arnhem

Arnhem is haar zuidelijk deel uitgebreid aan het herindelen en herinrichten. Het voormalige marktplein is voorzien van een prachtige nieuwe bestrating en als kers op die taart zijn daar nu 35 banken en stoelen uit de Citizen serie op gemonteerd.

Citizen straatmeubilair voor de gemeente Arnhem

Nu de laatste sneeuw verdwenen is, is de prachtige nieuwe bestrating van de Markt te Arnhem goed zichtbaar. Daar bovenop worden, naast de twee-wekelijkse marktkramen, 35 zitbanken en stoelen uit de Citizen serie van GroundLevel geplaatst. Met het toepassen van deze serie is de Gemeente Arnhem pionier in Nederland!


Verbeteringen openbare ruimte

Afgelopen december werd de warenmarkt voor het eerst sinds 1959 weer gehouden op de Markt. De verhuizing van de warenmarkt van het Kerkplein naar de nieuw ingerichte en parkeervrije Markt is onderdeel van een groter plan; de gemeente Arnhem pakt de gehele zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. De openbare ruimte in de naoorlogse wederopbouwgebied wordt verbeterd. Voetganger en fietser krijgen de ruimte. Parkeerterreinen worden opnieuw ingericht en vergroot. Straks is er één binnenstad tot de Rijn.


Keuze voor Citizen zitbank

Op de Dag van de Openbare Ruimte 2016 in Utrecht greep de Gemeente Arnhem de kans aan om te komen proefzitten op de Citizen zitbank. Na enkele constructieve gesprekken over het uiteindelijke exemplaar is er een testversie geproduceerd waarna de keuze werd gemaakt voor een poedercoating in RAL7016 op de gietijzeren poten. Deze kleur komt overeen met het overige toegepaste meubilair in het project.

 

Na de herinrichting van de Markt zullen ook volgende projecten in Arnhem van meubilair uit de Citizen serie worden voorzien. Het volgende project is Sint Jansbeek.

 

Lees meer.

 

 Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel