Project

BIG onthult ontwerp draaiende torens langs High Line

Bjarke Ingels Group (BIG) onthult het nieuwste ontwerp voor twee draaiende woontorens in New York. Het project moet gebouwd worden tegen de High Line aan, het bijzondere stadspark dat ruim twee kilometer in een lijn door Manhattan snijdt.

Het gebouw, voorheen genaamd 76 11th Avenue, heeft een aantal versies doorstaan. De nieuwste vorm toont ons twee torens die steeds verder kantelen naarmate ze hun top bereiken. Met het nieuwe ontwerp komt ook een nieuwe naam: The Eleventh.

Hoogste van de wijk

In het gebouw wordt ruimte gemaakt voor 240 luxueuze appartementen, 137 hotelkamers en een luxe spa. De spa komt in de oostelijke toren, zodat bewoners van de westelijke toren het beste uitzicht over de rivier Hudson krijgen. De torens, ca. 90 en 120 meter lang, worden de hoogste van de wijk.© BIG


De panden worden vervaardigd uit voornamelijk steen en metaal, met glazen luchtbruggen om de twee torens te verbinden. Autoverkeer kan onder deze bruggen door om het complex te bereiken. Ontwikkelaar HFZ Capital heeft tevens aangekondigd samen te werken met
Friends of the High Line om een wandelpromenade direct naast het gebouw en het stadspark aan te leggen.© BIG


Het project met een totaaloppervlak van ca. 800.000 m2 moest officieel in 2018 worden opgeleverd, maar dit is verplaatst naar 2019. 

Deel dit artikel