Project

Geen achtbaan, wel nieuwe toestellen in Oosterhout

De dorpsraad van Oosterhout kreeg de opdracht de wensen omtrent speelruimte in het dorp in kaart te brengen. Navraag bij het eigen kroost leerde dat er een achtbaan zou moeten komen.

Een achtbaan was iets te hoog gegrepen, maar de dorpsraad kreeg meer dan voldoende input om mee aan de slag te gaan. Speelruimte-ontwerper Eelco Koppelaar ging aan de slag met een ontwerp voor de vijf speelplekken in Oosterhout.

 

In totaal stelde de gemeenten 20.000 euro beschikbaar voor het opknappen van de speelplekken. Op basis van de suggesties uit het dorp én een schouw langs de vijf locaties maakte Eelco Koppelaar de ontwerpen. Deze plannen werden vervolgens voorgelegd aan de stuurgroep en tijdens een inloopmiddag gepresenteerd aan andere geïnteresseerden. Koppelaar deed hierna nog verschillende aanpassingen in het ontwerp, op verzoek van de dorpsbewoners. Roel Schreuder, lid van de dorpsraad, is erg te spreken over dit proces. "Er is nog behoorlijk wat aangepast. Dat deed de ontwerper gewoon ter plaatse", meldt Schreuder op de website van de gemeente Overbetuwe.

 

Het vooraf vastgestelde budget zorgde voor veel duidelijkheid, bovendien waren de voorwaarden helder gesteld door de gemeente. Dit alles zorgde voor een vlot verlopen proces. Inmiddels is begonnen met de uitvoering van de plannen, die nog dit najaar afgerond zullen worden.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel