Project

Ontwerp voor transformatie Lloydpier Rotterdam Blok D bekend

De transformatie van Blok D op de Lloydpier in Rotterdam is toegewezen aan projectontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed. De partij won de tender met een duurzaam en energieneutraal ontwerp, genaamd WERF&CO, dat gemaakt is door Paul de Ruiter Architects, WE Architecten en ZUS.

De Lloydpier wordt gezien als een van de belangrijkste transformatiegebieden voor gezinnen in de stad. Blok D is daar het sluitstuk van. Het ontwerp van WERF&CO bestaat uit 135 woningen met horecagelegenheid en een avontuurelijke binnenwerf. Binnen het plan speelt het Maasvenster een grote rol: een grote gevelopening waarmee de binnenwerf visueel en fysiek wordt verbonden met de Maas.

Het ontwerp won de tender omdat het aansluit bij de historie van de industriële Rotterdamse Lloydpier. De gebouwen variëren in hoogte, worden groen aangekleed en zijn omgeven door een ruime buitenruimte met veel water. Er komen negen woningtypen in het bouwblok, variërend van koop- en (dure) huurwoningen. Het complex wordt 40 meter hoog, verspreid over 18.000 m2. Elk appartement is tussen de ca. 60 m2 en 170 m2 groot. Verder worden er drie inpandige fietsenstallingen en een verdiepte parkeergarage gerealiseerd, alsook 10 PO-kavels.


Blikvanger is het publiek toeganklijke 'Maasvenster', dat bewoners en bezoekers vanaf de werf een schitterend uitzicht biedt over de Maas.


De bouw van Blok D start in het eerste kwartaal van 2021.

Deel dit artikel