Project

Duurzame, natuurlijke speeltoestellen

De vraag naar natuurlijke speeltoestellen wordt steeds groter en dat is niet zonder reden. De natuurlijke materialen die gebruikt worden zijn duurzaam en de speeltoestellen passen met hun organische uiterlijk in bijna iedere omgeving.

Vanwege de groeiende vraag heeftYalp de Flora-lijn ontwikkeld: een veelzijdige natuurlijke speellijn voor een onvergetelijke speelervaring.

Natuurlijk én uitdagend 

Dankzij het gebruik van hout en organische vormen creëer je met Flora een natuurlijk effect. De toestellen vormen ook een uitdaging voor kinderen. Om kinderen uit te blijven dagen hebben wij speeltoestellen met verschillende moeilijkheidsgraden in het assortiment. Zo hebben we bijvoorbeeld een uitgebreide speeljungle met meerdere elementen. Dankzij de modulaire elementen creëren we telkens een unieke fantasiewereld met een hoge speelwaarde voor kinderen. Zo kunnen zij eindeloos spelen, terwijl onbewust hun motorische vaardigheden worden getraind.

De mooiste speellocatie 

Een nadeel van de meeste massief houten speeltoestellen is dat de kleur niet goed behouden blijft. Wie kent de kleurloze houten speeltoestellen niet die op menig speeltuintje staan? Met de Flora productlijn zal dit niet gebeuren. De kleur van de houtsoorten die wij gebruiken vergrijzen namelijk niet. Hierdoor blijft de speelplaats altijd een chique en natuurlijk uiterlijk houden. Na vele jaren intensief speelplezier zal de speelplaats nog steeds de mooiste speellocatie van de omgeving zijn.

Geen scheurvorming, wel zo veilig 

Bij speeltoestellen van massief hout kan er na verloop van tijd scheurvorming ontstaan, wat voor nare ongelukken kan zorgen. Het hout dat wij gebruiken heeft een dichte structuur. De bomen worden zo gezaagd dat de kern naar de buitenkant wordt gedraaid, waardoor het hout niet scheurt het niet en houtrot wordt voorkomen. De beheer- en onderhoudskosten zijn minimaal binnen deze duurzame productlijn. 


Dit artikel komt uit BuitenSpelen 04/2018. Lees meer van BuitenSpelen in onze bibliotheekDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel