Project

Being ontwikkelt een van de grootste houtbouwkantoren

Ontwikkelaar Being realiseert het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media in AmsterdamOveramstel. Het mediabedrijf, onder meer bekend van de Volkskrant, AD, Libelle, NU.nl en Qmusic, verhuist naar één van de grootste hybride houten kantoorgebouwen van de wereld.

Door het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media in Nederland grotendeels te vervaardigen van hout is sterk ingezet op de relatie tussen natuur en technologie. Het innovatieve gebouw beslaat een totale oppervlakte van circa 46.000 m2 en wordt daarmee één van de grootste houten kantoren ter wereld. Het ontwerp komt van de hand van Team V Architectuur, in samenwerking met Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture/ Urbanism. De ambitie is om een BREEAM Outstanding certificaat te behalen, de hoogste duurzaamheidskwalificatie van de Dutch Green Building Council.


In de nieuwe huisvesting komen verscheidene merken en diensten van DPG Media samen onder één
dak. Naast kantoorruimtes, redactievloeren en studio’s omvat het gebouw testlabs, vergaderzalen, sportfaciliteiten, restaurants en een eventlocatie aan het water. Open ruimtes, vides, en terrassen bevorderen de ruimtelijke beleving en het contact tussen gebruikers. Door groenvoorzieningen in, op én rondom het gebouw ontstaat overal een gezonde en inspirerende werkomgeving en wordt verbinding gezocht met de natuur.© Team V Architectuur & Proloog


De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een bijzondere locatie naast de huidige drukkerij van het
mediabedrijf aan de Joan Muyskenweg in Amstel Business Park Zuid. De zichtlocatie langs de A10 markeert een belangrijke stadsentree voor Amsterdam. In lijn met de visie Werkstad Overamstel is het gebied momenteel in versnelde ontwikkeling, om het bedrijventerrein te transformeren naar een meer gemengd stedelijk gebied.


Being ontwikkelt het Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media. Aan de Joan Muyskenweg
realiseert de ontwikkelaar realiseert ook The Joan, een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve bedrijvigheid. Naar verwachting zal DPG Media medio 2023 het kantoor in gebruik nemen. Onder voorbehoud van goedkeuring door de ondernemingsraad van DPG Media start de bouw begin 2021.

Deel dit artikel