Project

Bouw 10.000 m2 gezond kantoor Helix van start

De bouw van het multi-tenant kantoorgebouw Helix, naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects, is gestart. Het gebouw is bedoeld voor bedrijven die op zoek zijn naar een werkomgeving met een gezond binnenklimaat.

Gebiedsontwikkelaar AM verricht de bouw van Helix, een kantorenpand met 10.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlakte. Helix speelt in op de toenemende behoefte van huurders en gebouweigenaren naar gezond stedelijk werken in een toekomstbestendige omgeving op een goed bereikbare locatie.


Een
 spiraalvormige trap geeft Helix zijn unieke verschijningsvorm. Het kantoorgebouw omvat vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor circa 150 auto’s, al is het pand ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. De bouw van Helix is in handen van BAM Bouw en Techniek. De oplevering vindt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaats. De bouw van Helix geeft een nieuwe impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied. Impressie van Helix vanaf de snelweg. Beeld: Paul de Ruiter Architects

Gezond stedelijk werken

AM laat weten dat het gebouw bij oplevering een duurzame GPR-score van acht heeft en is aangemeld voor de WELL Building Standard. In opdracht van AM heeft Paul de Ruiter Architects een duurzaam kantoorgebouw ontworpen dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Helix combineert inspirerende ruimtes waar mensen prettig kunnen werken en elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.


Paul de Ruiter: “De iconische spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en stimuleert beweging. Daarnaast draagt de trap bij aan een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.”


Door een transparante glazen gevel, een patio en twee grote atriums met glazen daken kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. Aan de straatkant van het gebouw bevindt zich een levendige plint met een uitnodigende lobby, een restaurant en een vergadercentrum. 
Het efficiënte ontwerp zorgt voor een minimaal gebruik van bouwmateriaal en maakt het interieur tevens flexibel aanpasbaar waardoor Helix eenvoudig kan inspelen op eventuele wisselende behoeften van de huurders.Impressie van het interieur van Helix. Beeld: Paul de Ruiter Architects

Street art kunstwerk als bouwbord

Met het plaatsen van een groot street art kunstwerk op de bouwlocatie is de start bouw van het nieuwe kantoorgebouw Helix in Utrecht symbolisch gemarkeerd. Het opvallende werk van tien meter bij zes meter doet dienst als bouwbord. Met dit onconventionele bouwbord wordt de jonge kunstenaar Joost Zwanenburg de gelegenheid gegeven zijn street art te exposeren op de zichtlocatie aan de Rijksweg A2.

Deel dit artikel