Project

Ovale Boomeilanden voor winkelcentrum met ambitie

Aan de rand van Glasgow (UK) ligt het Fort Retail Centre, een winkelcomplex met ambitie. Streetlife heeft voor dit ambitieuze plan een bijdrage mogen leveren aan het verbeteren van de winkelbeleving. Anders dan het gemiddelde winkelcomplex, wordt bij het Fort Retail Centre juist ingezet op groen in de openbare ruimte.

Grote publieke ruimten vragen om grote ruimtelijke ingrepen. De toegepaste Streetlife Boomeilanden zijn uitermate geschikt om de schaal van grote open ruimtes te breken. De stedelijke gebouwde omgeving wordt door het toepassen van grote groene Boomeilanden getransformeerd tot een comfortabele verblijfsruimte op menselijke maat.


Tegelijkertijd wordt door een dergelijke inpassing de landelijke omgeving van het winkelgebied uitgenodigd om binnen te treden in het winkelgebied. Door het toepassen van Streetlife Boomroosters en Boomeilanden worden groene rust- en zichtpunten gecreëerd waarmee een stenen vlakte veranderd in een aantrekkelijk groene verblijfplaats.


De groene rustpunten in dit drukke winkelgebied verleiden bezoekers tot een langer verblijf. Hetgeen een Boomeiland uitermate geschikt maakt voor toepassing in een retail-omgeving. Wie wil er niet even bijkomen in de comfortabele luwte van levend groen?


Het CorTen staal van de Boomeilanden en Boomroosters bied een mooi contrast met de glimmende gevelbekleding van de omliggende gebouwen. De warme en natuurlijke uitstraling van het CorTen staal wordt gecomplementeerd door de hardhouten Rough&Ready zitranden.


Verschillende Ovale Boomeilanden en Boomroosters zijn al geplaatst in het in ontwikkeling zijnde Fort Retail Centre. De komende jaren zullen er in fases steeds meer Streetlife producten hun plaats vinden.


Streetlife heeft recentelijk ook projecten opgeleverd op de Cambridge University Campus, Teeside University Campus en in het stadshart van Bath, Leeds en Londen.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel